14 november 2015
16:30

Överkalix IF

Referat: BT City HF - Överkalix IF

När Emil Sikström ger Överkalix ledningen efter 1,14 har BT City redan missat sitt första friläge. När Rikard Baudin ökar till två noll i powerplay efter 5,58 har BT City missat sitt andra friläge, och haft en puck i ramen. Missat och missat, Tor Törnqvist i ÖIF målet hade vaknat på rätt sida denna dag och var rena väggen, i femtioåtta minuter.

BT City fortsätter att skapa farligheter, och får även ett fem mot tre läge som man inte kunde förvalta. En hoppande puck, blir till ett missat öppet mål. Bortalaget hade också saker som satte John Groth på prov, men matchen kändes helt öppen, trots ett tvåmåls underläge.

I början av mellan akten, får gästerna spela fem mot tre. 0-3 kommer trots ett hårt jobbande hemmalag. I slutet av perioden upprepas proceduren och Överkalix får spela fem mot tre ännu en gång. City fixar det utsatta läget, samtidigt börjar man få en känsla av hemmalagets utvisningar kommer ett smula lättvindigt.

Andreas ”Ante” Wallgrens dragning som träffar stolpe, ribba, stolpe är något som fastnade på näthinnan när man tänkte på avdelningen, missade målchanser.

Ett hemma powerplay blir startskottet av tredje, och en tidig reducering skulle ge nerv till matchen, var förhoppningen. I stället fälls, trippas eller så ramlade bara Jonatan Forsgren som ”point” och Herman Wallenberg får komma fri som fågeln, och sätter fyran shorthanded. Ett möjligt fem mot tre där istället för det avgörande 4-0 målet, hade smakat mumma.

Efter elva minuter i sista kommer femman. BT City får till slut hål på Tor, men då är det bara två minuter kvar. När väl ettan kom, kom tvåan ganska raskt efteråt genom David Ronstad. En total skottstatisk vinst med 37-29, och 15-5 i sista påskiner om att BT City var med i matchen.

3,15 ggr pengarna

Ja det var oddset på en hemmaseger på NordicBet, när jag la mitt spel. Vid matchstart var det uppe på 3,85, ett verkligt ”bjudodds” i mina tankar. Det behövdes bara fem minuter för att ändra dom tankarna.

Tummen upp

Legendaren i BT Citys sek och klockexpert, Sören Modig, förde statistik för oss statistik nördar på hur många stanna och starta, han gjorde på klockan under matchen.